Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 1762

Les obres començaren un dia després de rebre l’autorització de costes


 

 

Dia 11 de març, el Batle Rafel Fernàndez i la regidora d'Urbanisme, Mònica Viejo, van atendre els mitjans de comunicació per explicar el projecte de reparació del passeig de Cala Gat i el Passeig Marítim.

Obres que començaren un dia després de rebre el permís de costes (acordat a una reunió a Madrid amb al Ministerio para la Transición Ecológica ). Les obres de Cala Gat, adjudicades a Coexa, es preveu que estiguin acabades pel juny i les del passeig marítim, adjudicades a Daimo Contruccions, en un mes aproximadament.
 

Reparar el passeig de Cala Gat costarà 2,2 milions d’euros als que s’han d’afegir uns 600 mil euros del passeig marítim. De les despeses el consistori gabellí podrà demanar una subvenció del 50% a Costes i se sol·licitarà al Govern i al Consell que paguin la resta. D’entrada, segons sembla, serà l’Ajuntament qui haurà de fer-se càrrec inicialment de les despeses, que estan pressupostades en devers 3,8 milions d’euros.
 

També es preveu fer moviment d’arena a les platges afectades pel temporal com ara Canyamel. Sa Font de Sa Cala o  n’Aguait, però se faran pel maig, a l’inici de la nova temporada turística.

A les declaracions als mitjans recordà que “ El poble se mobilitzà, aconseguírem negociar un bon acord a Madrid favorable per l’administració local, per tant és un dia important  per a Capdepera, perquè se posa punt i final a una discussió kafkiana sobre qui havia d’arreglar els passeig. Donem el sus a les obres i en un mes signarem la concessió administrativa que ens donarà la titularitat d’aquests dos passeigs” .  

Informació espigolant la premsa (UH i DdM) i declaracions