Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2147


 

Hallowen és una d’aquestes festes que s’extenen al voltant del món de la ma de la globalització i l’imitació de la cultura dominant, com és ara l’anglosaxona, substituint tradicions pròpies. Tradicions moltes vegades en retrocés o gairebé desaparegudes.

Així de cada vegada són més nombrosos els grups d’infants i joves que volten pels carrers disfressats, locals que s’angalanen amb decoració per l’ocasió o s’organitzen festes i activitats.
 

A Capdepera, dijous 31, hi hagué la festa horabaixa de Halloween a la plaça dels Pins organitzada per l’Ajuntament de Capdepera, amb una gran participació d’infants. Durant tota l’horabaixa hi hagueren diversos tallers, puntura de cares, animació infantil amb monitors i un ball final amb la mini disco. Com hem dit molt concorregut i amb molt d’ambient.



D’altra banda al gimnàs de s’Alzinar els alumnes de 6è organitzaren una festa per recaptar doblers pel seu viatge de fi de Primària. Una festa amb menjar, beure i música que organitzen les famílies dels alumnes. Enguany ha estat molt concorregut amb molts de nins i nines acompanyats dels pares i mares.  Pot ser dels anys de més participació, de fet hi havia dificultats per aparcar a Capdepera, especialment al voltant del parc.
 



Això sí,  tant a una com a l’altra activitat molta gent disfressada.

Com veis Halloween a Capdepera agafa força any rere any, en part promogut pel propi Ajuntament i en part per l’atractiu que té festa entre els més joves.





A alguns municipis, entre ells el de Palma, col·lectius veïnals han organitzat actes que pretenen potenciar elements propis de la festa de Tots Sants i de la Nit de les Ànimes. Com diu una de les organitzadores dels a actes a Palma “ varen veure que des de fa uns anys només es celebrava Halloween i pensaren que no podien anar contra aquesta tradició importada però si conviure i donar a conèixer les nostres tradicions..” Així organitzen tallers de fer llanternes, rosaris ensucrats. Panellets, de fantasmes, visites guiades al cementiri... i donar a conèixer les tradicions lligades a la festa de Tots Sants.