Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2272
Molta música i molta morralla




La segona jornada de les festes del Carme quedà ben plena, especialment al capvespre.  Des de les 18 hores, temps previ a  la Mitja Marató, el moll ja era ple a vessar. Primer, de corredors i espectadors, després dels qui participaven en el correfocs de sa Solera Gabellina, i per acabar, amb els assistents a la desena edició del Morralla Xop. Però anem a parts.
De les carreres, en trobareu tota la informació a una altra entrada mateixa pàgina.

Amb una mica de retard (realment, més que una mica),  començà el correfoc de Sa Solera,  des de la plaça dels Pins fins al moll, passant pel carrer Elionor Servera. Cal dir que resultà una posada en escena molt elaborada que agradà i sorprengué a residents i turistes que se la trobaren.



A l’esplanada del moll hi havia muntat un escenari per a la percussió dels dimonis i, com és habitual, se desenvolupà un gran espectacle de foc i pirotècnia que fou seguit per una gentada.

En acabar el correfoc va començar el X Festival Morralla Xop, amb tres grups que conformaren un concert rodó. El primer grup a actuar va ser  BOC, una formació bàsicament instrumental que, des del folk, s’atreveix a la fusió d’una ampla gamma de melodies i ritmes. Una sorpresa molt agradosa per als qui no els havien sentit en directe. Una molt bona actuació que va ser agraïda pel públic, encara nombrós en aquella hora i  que omplia el recinte.



Els segons a pujar a l’escenari van ser els catalans Gertrudis, que es posaren el públic a la butxaca. Des dels primers temes aconseguiren animar al personal i aquest es deixà dur pels ritmes enganxosos de la formació. Certament, és difícil parar quiet escoltant aquesta barreja musical, amb la rumba catalana com a punt d’unió. Tot un goig escoltar-los i veure’ls moure's per l’escenari.  Hi havia molta expectació i no defraudaren. La seva actuació va fer gust de poc i al final encara afegiren un parell de cançons al concert, amb pujada de públic a l’escenari i selfie amb inclosos.



 

Per acabar, ja ben entrada la nit, va serel torn de Greska, aquest nou grup local que fa una música absolutament fresca i divertida. Gairebé totes les seves cançons són versions de peces d’ska conegudes.  Malgrat l'alta hora de la nit i que una part important de públic ja s'havia retirat, encara quedà un bon grapat de seguidors que gaudiren de la qualitat d’aquests joves músics de Capdepera. Joves però amb molta música per oferir.



Entre grup i grup poguérem gaudir d’un espectacle de dansa amb foc, especialment bell.

Com hem dit, un concert rodó. De molta qualitat musical.