Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2430
Inaugurada l'exposició On rompen les ones, una atractiva proposta escultòrica



Allà on rompen les ones, avui hi havia calma. La mar s'ha volgut fer mirall perquè s'hi reflectissin les onze figures femenines que l'artista Joan Bennassar ha plantat en el passeig marítim, entre la plaça Castellet i Son Moll, damunt les roques.

 

Precedit pels ritmes de la Baucap i els petits dimonis tamborers, el pintor-escultor de Pollença, acompanyat del batle Rafel Fernández i distints regidors; del president de l'Associació Hotelera, Joan Ferrer, així com de molts d'amics o simples curiosos, el migdia del dissabte ha fet un recorregut per la instal·lació, explicant i comentant les característiques de cadascuna de les peces exposades. Moltes personalitats conegudes s'han sumat a aquesta festa de l'art, com l'exconseller de Cultura, Francesc Fiol; el polifacètic presentador Joan Montse, o el reconegut artista Gustavo, entre d'altres.

 
De les particularitats d'aquesta mostra ja n'hem parlat a bastament des de “Cap Vermell”, però avui, aquest matí assolellat i acollidor, tot ha esdevingut encara més radiant, i l'obra de Bennassar, ara a contrallum, suara amb el sol encenent-la com una teia, ens ha semblat més integrada en un entorn que li escau com anell al dit. Nadius i visitants en podrem gaudir fins al mes d'octubre.

 
En algun moment de la caminada, vorera de mar, amb el primer mural de l'esmentat Gustavo com a rerefons (i el segon camí de ser una realitat ben aviat), i pensant també en l'obra de Coronado davant el Centre Cap Vermell, aquestes figures de Joan Bennassar ens han posat de manifest com n'és de saludable que l'art s'apropi a la gent, que surti al carrer. I, així mateix, ens ha fet la sensació que aquest és un dels camins a seguir de cara al prestigi i la singularitat que pretenem com a destinació turística.

  

Com han fet Gustavo i Coronado en els darrers anys, durant l'estiu – de juny a agost – Joan Bennassar tendrà exposat en el CCV, període durant el qual podrem assistir a visites guiades, xerrades d'art, presentació de llibres... I la idea un punt utòpica de convertir Cala Rajada en un dels referents artístics de l'illa haurà fet una passa més i, amb cada passa, haurem avançat cap a la civilitat. És a dir, cap a un món millor.



Algunes imatges de l'inauguració