Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2647
Dia 22 d'agost- 17:00h


Es continuarà fent feina en els propers dies fins poder donar finalment per extingit aquest incendi que ha cremat un total de 480 hectàrees  

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha donat oficialment per controlat avui a les 17.00 hores l’incendi forestal de nivell 0 d’Artà i Capdepera, que ha calcinat 480 hectàrees, el 95 % de les quals són bàsicament de matolls i càrritx i el 5 % restant de pinar.



Al llarg del dia d’avui, dues brigades d’IBANAT amb el suport de dos vehicles autobomba i d’un vehicle nodrissa, a més de dos tècnics d’extinció i d’un Agent de Medi Ambient han estat recorrent l’interior del perímetre per refredar els punts calents i apagar petites zones que havien quedat sense cremar, especialment a la zona de la finca de sa Duaia i també a la part de Son Barbassa. Les bones condicions meteorològiques d’avui han permès donar per controlat l’incendi, tot i això, una brigada d’IBANAT i un Agent de Medi Ambient seguiran aquest vespre a la zona per vigilar que no es produeixi cap revifada. Durant els propers dies diverses unitats hi seguiran fent feina fins que es pugui donar finalment per extingit.

El foc s’inicià el passat dimarts als voltants de les 22.00 hores al torrent de Cala Torta per causes que s’estan investigant. En l’operatiu d’extinció d’aquest incendi, a més dels efectius d’IBANAT, també hi han participat tècnics de la Direcció General d’Emergències, agents de la Guàrdia Civil, Bombers de Mallorca, Policies Locals de Capdepera i Artà i Agrupacions de Protecció Civil d’Artà, Capdepera, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Moniuïri, sa Pobla, Son Servera, Santa Margalida i Vilafranca, així com també mitjans de la Unitat Militar d’Emergències i del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Prop de la meitat de la superfície cremada, concretament 227 hectàrees, pertanyen a la finca pública de sa Duaia, que té una extensió total de 472 ha. L’espai protegit pel Parc Natural de la Península de Llevant no s’ha vist afectat pel foc. Per termes municipals, a Artà s’han cremat 242 hectàrees i a Capdepera 238 ha.

El Govern insisteix en què ens trobem en època d’alt risc d’incendi forestal i que cal extremar les precaucions i evitar qualsevol imprudència en totes les activitats en zones boscoses o properes a aquestes. En cas de veure foc o fum cal cridar al telèfon del Servei d’Emergències 112.