Seguint la tònica de l'octubre malagradós que hem patit,
                                     la festa de l'1 de novembre també va ser passada per aigua
Els darrers anys, quan arribava l'hora de fer la crònica de la festa de Tots Sants, sempre ens passava pel cap la idea d'aferrar l'escrit i les imatges de qualsevol altre any, amb aquell solellet que es repetia una vegada rere l'altra. Potser ningú ho hauria notat. Però enguany sí que els nostres lectors se n'haurien adonat, perquè aquest 2018 ens ha duit una festa passada per aigua, amb un temps que ha seguit l'onada d'inestabilitat del passat octubre, que tants de problemes ens ha causat.

  

A mitjan matí, amb una bona brusca, hi havia poc trull pel cementeri. Molts eren els que havien endreçat tombes, nínxols i panteons el dia anterior, i a primer cop d'ull tot donava la impressió d'un dia qualsevol, amb poques flors a l'exterior. Després, una visita més acurada ens feia veure que a les capelles no hi mancava l'embelliment floral i que aquesta ornamentació tan característica d'aquests dies s'anava extenent pel tot el recinte. 

De manera que el dia va transcórrer amb més calma que l'habitual, amb un punt melangiós, però  finalment va ser molta la gent que es va acostar als seus morts, en una jornada en què la tradició imposa una visita al cementeri. Fins i tot, com també sol ser habitual, no mancaren autèntiques obres d'art en l'adornament de les tombes.  

A les 4 del capvespre se celebrà la missa acostumada, en memòria de tots els difunts. Davant l'amenaça de pluja, en comptes de celebrar-se a l'aire lliure, va tenir lloc a l'interior del tanatori, amb assistència d'un considerable nombre de fidels. Oficià el rector Mn. Josep Ramon Ortega, auxiliat per Mn. Pere Orpí.

En definitiva, una festa de Tots Sants que, climatològicament, va fugir de la tònica dels darrers anys, però que no aturà la gent d'honorar la memòria de parents, amics i coenguts ja traspassats.

Serà fins l'anys que ve.Publicitat

 

CE Escolar / Jornada 20 / Victòria, vent i targetes

21.01.2019

Escolar 3 -Constància B 1.   
Minut de silenci per la mort de Jeroni Garau. Pancarta d’ànims dels Alevins
Manca de serietat en els horaris dels partits 

foto arxiu

Sant Antoni, els animals i el plàstic

21.01.2019

De tant en tant, corren per les xarxes socials imatges d’animals marins atrapats en xarxes o amb restes de plàstics a la boca, com les d’aquest article, de la campanya No es el plástico, eres tú.


Paraules per llegir a la presentació del llibre “Versos per cantar” de Pere Orpí (18-01-2019)

20.01.2019

"En Pere es mereixeria un homenatge que li fes l’Església de Mallorca per la seva contribució a la renovació del cant litúrgic. Es mereixeria un homenatge que li fes la Conselleria de Cultura per la seva contribució a la divulgació de la nostra llengua amb la delicadesa i la precisió dels nostres modismes propis amb què Pere la sap expressar. I aquest llibre, que l’ha treballat ell personalment, serà el seu gran homenatge".

(llegit per Joan Genovart ja que Sebastià Salom no pogué assistir a l'acte)

La bella i inquietant metàfora del límit, el refugi, l'atac i la defensa

03.01.2019
Un projecte de l'artista Rosell Meseguer i comissariat per Fernando Gómez de la Cuesta amb belles imatges de Capdepera. Premi Bienal Pilar Juncosa 2018 de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.


Publicitat

 La pizzeria CAN TOMÀS romandrà oberta aquest hivern, fins al 31 de desembre. Podeu venir a degustar les nostres especialitats, a la plaça dels Mariners, o us les podem servir a domicili.

D'altra banda, comunicam als nostres clients que la TABERNA IBÉRICA roman tancada per vacances.L'amenaça de pluja desllueix les beneïdes de Cala Rajada

22.01.2019
Així tot les beneïdes i el darrer ball es dugueren a terme sense incident


Sant Antoni 2019, a Cala Rajada

21.01.2019

Les corregudes més multitudinàries de Cala Rajada

Sorteig de Sant Antoni 2019, a Cala Rajada

20.01.2019
 SORTEIG de CALA RAJADAPorcella             9051

Noche...             8734

Volta a Cavall    7059 
Eva Cuadrado, la guanyadora d'una volta a cavall

Satyagraha: una vacuna contra la violència

21.01.2019
Satyagraha:

una vacuna contra la violència

La Biblioteca del Golea (29)

Pere Orpí, poeta de fe

20.01.2019

Presentació del llibre "Versos per Cantar" de mossèn Pere Orpí


"...dins l'obra d'en Pere trobam la brevetat o la densitat compositiva, la relació del poeta amb el seu món exterior dirigit a crear emoció a compartir sentiments vers Déu, o altres moments poètics que li han servit d'inspiració, amb Esperança, mitjançant un llenguatge ple d'harmonia i musicalitat".  

De pomades i mòbils 2019

19.01.2019
"Estar en la pomada"
  foto d'arxiu

En la mort d'en Jeroni Garau "Climent"

17.01.2019
 

Se n'ha anat en Jeroni i se n'ha duit, com cada vegada que ens deixa un dels vells mariners del nostre moll, un bon bon bocí de la nostra ànima col·lectiva.