Seguint la tònica de l'octubre malagradós que hem patit,
                                     la festa de l'1 de novembre també va ser passada per aigua
Els darrers anys, quan arribava l'hora de fer la crònica de la festa de Tots Sants, sempre ens passava pel cap la idea d'aferrar l'escrit i les imatges de qualsevol altre any, amb aquell solellet que es repetia una vegada rere l'altra. Potser ningú ho hauria notat. Però enguany sí que els nostres lectors se n'haurien adonat, perquè aquest 2018 ens ha duit una festa passada per aigua, amb un temps que ha seguit l'onada d'inestabilitat del passat octubre, que tants de problemes ens ha causat.

  

A mitjan matí, amb una bona brusca, hi havia poc trull pel cementeri. Molts eren els que havien endreçat tombes, nínxols i panteons el dia anterior, i a primer cop d'ull tot donava la impressió d'un dia qualsevol, amb poques flors a l'exterior. Després, una visita més acurada ens feia veure que a les capelles no hi mancava l'embelliment floral i que aquesta ornamentació tan característica d'aquests dies s'anava extenent pel tot el recinte. 

De manera que el dia va transcórrer amb més calma que l'habitual, amb un punt melangiós, però  finalment va ser molta la gent que es va acostar als seus morts, en una jornada en què la tradició imposa una visita al cementeri. Fins i tot, com també sol ser habitual, no mancaren autèntiques obres d'art en l'adornament de les tombes.  

A les 4 del capvespre se celebrà la missa acostumada, en memòria de tots els difunts. Davant l'amenaça de pluja, en comptes de celebrar-se a l'aire lliure, va tenir lloc a l'interior del tanatori, amb assistència d'un considerable nombre de fidels. Oficià el rector Mn. Josep Ramon Ortega, auxiliat per Mn. Pere Orpí.

En definitiva, una festa de Tots Sants que, climatològicament, va fugir de la tònica dels darrers anys, però que no aturà la gent d'honorar la memòria de parents, amics i coenguts ja traspassats.

Serà fins l'anys que ve.Història del C.E. Escolar /75/

20.08.2019
1998-1999 (1)

  


Primer partit, amb la gespa
acabada de col·locarEl mur de Berlín començà així

19.08.2019
Foto de Paolo Zerbato 

El GOB presenta al·legacions al Projecte modificat de reforma del Passeig Marítim de Cala Rajada

19.08.2019

Vist que el projecte augmenta la zona encimentada per a major mercantilització de l’espai i elimina gairebé tot l'arbrat i enjardinat actual amb l’excusa dels costos de manteniment, queda clar que l’objectiu no és millorar la zona de passeig com a espai públic.


Canvi de recollida de fems i ús de sanitaris per Sant Bartomeu

19.08.2019
Per les festes de Sant Bartomeu no es realitzarà la recollida selectiva porta a porta de vidre, paper i envasos als carrers on s'hi desenvolupen les activitats festives.

Per aquest motiu podeu dipositar aquestes fraccions a les àrees habilitades.


Vincles, proposta de teatre breu d'Arnau Serra

18.08.2019
Podeu reservar entrades per whatsapp, via facebook o a partir de les 18h a la plaça de l'Orient (punt de trobada per veure les obres) Entrada 10€ les tres obres. No vos ho podeu perdre!

Cinema al teatre de Capdepera/ Mascotas 2

18.08.2019

Dijous 22 i Divendres 23 a les 19 h: MASCOTAS 2


Jazz al moll, per Sant Roc 2019

20.08.2019
Monkey Doo, l’honesta tradició


"Alenar" darrera proposta teatral d'Es Mussol

14.08.2019
Es Mussol alenà lliure a la Biblioteca de Capdepera


Dos àngels passaren pel Castell de Capdepera...

11.08.2019
... i cantaren cançons de Sílvio Rodríguez


“Oracle”, l'exposició de Mateu Estarellas al Centre Melis Cursach

06.08.2019
Dia 2 d'agost, el pintor de Cala Rajada  inaugurà una nova mostra 

Entrevista a Virgina Vergel

18.08.2019

Una vida plena d' il·lusions i de ritmes

Entrevista a Miquel Ginard Martí, una altra promesa del futbol mallorquí

14.08.2019

Un jugador format al planter de l'Escolar que ha fitxat pel Mallorca juvenil de divisió d'honor.Tres gabellins al palau de l'Almudaina

10.08.2019
A la recepció reial de Felip VI

A recer del Celistre

19.08.2019

"En llegir Celistre potser sentireu un vent que us recorre l’espinada, però no crec que sigui ni fred ni penetrant, sinó més tost càlid i acaronador. Perquè viureu –o reviureu- un temps i un lloc, una gent i una època, coneixereu millor en Jaume, però també Cala Rajada i el seu entorn, la mar i la salabror, fets i figures de la petita història, la que no surt als llibres erudits, la veu dels qui mai no tenen veu, el pols i el batec de la vida de cada dia".Crim, d'Agustín Espinosa

19.08.2019
Un Crim particular,
a La Biblioteca del Golea

 

Clicant sobre la imatge es pot descarregar el PDF.

Història Tercera Edat de Cala Rajada. Capítol 23

17.08.2019

Història de la Tercera Edat de Cala Rajada, contada per un col·lectiu de Gent Gran


 De bell nou, Pep Navarro, i fins ara...Transcripció:  VOCALIA DE COMUNICACIÓ de “SOL NAIXENT”                                           

CAPÍTOL  23.-  Transparència econòmica i satisfacció general 


Què és el temps I: el futur

17.08.2019
Podem començar aquesta història amb un “això era i no era...”, perquè el temps, ens han dit alguns, no existeix, és relatiu, és una invenció...