"... per una banda m’envaeix sa tristesa de no poder assaborir mai més qualsevol de les delícies amb ses que hem gaudit tant d’anys, però per una altra banda me n’alegro perquè és sa teva decisió"


Avui dematí quan m’aixecat he pensat: “Tenim dinar familiar. Hauria de dur qualque cosa de postre”, i me n'he adonat que sa Pastisseria Vila estava tancada, no perquè fos dijous, sinó per sempre. Ha estat un cop de realitat: en Vila ha tancat!.  Aquests darrers dies ha estat una de ses noticies més comentades dins es poble, però jo no ho volia creure. Esperava que fos una broma, una llegenda urbana, un malson i que al despertar-me tot seguís igual. Però no ha estat així. Ha tancat per sempre, i jo no m’he acomiadat com toca. Per això voldria escriure-li unes paraules.

Estimat Pep, com diria n’Alejandro Sanz: “tengo el corazón partío”, perquè per una banda m’envaeix sa tristesa de no poder assaborir mai més qualsevol de les delícies amb ses que hem gaudit tant d’anys, però per una altra banda me n’alegro perquè és sa teva decisió. Comences un nou camí, es camí que tu vols, i el que tu hagis trobat, per jo ben fet està. L’altre dia vaig veure es vostre vídeo que circula per les xarxes socials. Se’m botaven ses llàgrimes d’emoció. En venien al cap tantes imatges i bons records on heu estat presents, tants de moments dolços (totalment amb doble sentit), tantes celebracions, tantes vegades reunits al voltant d’una taula, que no podia imaginar que res ja no tornaria a ser igual. No puc més que agrair  els moments feliços que ens heu donat. Han estat molts i bons. Ens heu alegrat sa vida durant molt d’anys, i no és tothom que ho pugui dir això. 

Vila és sinònim de festa, d’alegria, de “bon rollo”. Sempre serà així, encara que avui Capdepera ha quedat una mica més orfe. Ha perdut una de les seves institucions, un dels seus pilars: una peça fonamental. Ens toca començar el primer dia de la resta de la nostra vida. De ben segur que us enyorarem, més del que imaginam. Moltes gràcies de tot cor.

Carlos Blanes


Publicitat

 

CE Escolar / Jornada 20 / Victòria, vent i targetes

21.01.2019

Escolar 3 -Constància B 1.   
Minut de silenci per la mort de Jeroni Garau. Pancarta d’ànims dels Alevins
Manca de serietat en els horaris dels partits 

foto arxiu

Sant Antoni, els animals i el plàstic

21.01.2019

De tant en tant, corren per les xarxes socials imatges d’animals marins atrapats en xarxes o amb restes de plàstics a la boca, com les d’aquest article, de la campanya No es el plástico, eres tú.


Paraules per llegir a la presentació del llibre “Versos per cantar” de Pere Orpí (18-01-2019)

20.01.2019

"En Pere es mereixeria un homenatge que li fes l’Església de Mallorca per la seva contribució a la renovació del cant litúrgic. Es mereixeria un homenatge que li fes la Conselleria de Cultura per la seva contribució a la divulgació de la nostra llengua amb la delicadesa i la precisió dels nostres modismes propis amb què Pere la sap expressar. I aquest llibre, que l’ha treballat ell personalment, serà el seu gran homenatge".

(llegit per Joan Genovart ja que Sebastià Salom no pogué assistir a l'acte)

La bella i inquietant metàfora del límit, el refugi, l'atac i la defensa

03.01.2019
Un projecte de l'artista Rosell Meseguer i comissariat per Fernando Gómez de la Cuesta amb belles imatges de Capdepera. Premi Bienal Pilar Juncosa 2018 de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.


Publicitat

 La pizzeria CAN TOMÀS romandrà oberta aquest hivern, fins al 31 de desembre. Podeu venir a degustar les nostres especialitats, a la plaça dels Mariners, o us les podem servir a domicili.

D'altra banda, comunicam als nostres clients que la TABERNA IBÉRICA roman tancada per vacances.L'amenaça de pluja desllueix les beneïdes de Cala Rajada

22.01.2019
Així tot les beneïdes i el darrer ball es dugueren a terme sense incident


Sant Antoni 2019, a Cala Rajada

21.01.2019

Les corregudes més multitudinàries de Cala Rajada

Sorteig de Sant Antoni 2019, a Cala Rajada

20.01.2019
 SORTEIG de CALA RAJADAPorcella             9051

Noche...             8734

Volta a Cavall    7059 
Eva Cuadrado, la guanyadora d'una volta a cavall

Satyagraha: una vacuna contra la violència

21.01.2019
Satyagraha:

una vacuna contra la violència

La Biblioteca del Golea (29)

Pere Orpí, poeta de fe

20.01.2019

Presentació del llibre "Versos per Cantar" de mossèn Pere Orpí


"...dins l'obra d'en Pere trobam la brevetat o la densitat compositiva, la relació del poeta amb el seu món exterior dirigit a crear emoció a compartir sentiments vers Déu, o altres moments poètics que li han servit d'inspiració, amb Esperança, mitjançant un llenguatge ple d'harmonia i musicalitat".  

De pomades i mòbils 2019

19.01.2019
"Estar en la pomada"
  foto d'arxiu

En la mort d'en Jeroni Garau "Climent"

17.01.2019
 

Se n'ha anat en Jeroni i se n'ha duit, com cada vegada que ens deixa un dels vells mariners del nostre moll, un bon bon bocí de la nostra ànima col·lectiva.